Kwaliteitsimpuls

Jaarlijks gaan PEP adviseurs langs bij meer dan 100 organisaties voor een adviesgesprek. Zo kunnen ze samen kijken naar wat PEP voor die organisatie kan betekenen. Sommige organisaties kunnen meteen aan de slag met de kennis en producten die PEP al heeft ontwikkeld, voor andere organisaties is een maatwerktraject opgezet. 

Kennis ophalen
"Als je bij zoveel organisaties over de vloer komt, kun je niet alleen veel betekenen voor die organisaties zelf, maar ook veel leren. We besloten daarom een onderzoek te koppelen aan die bezoeken," vertelt Tim 'S Jongers, adviseur bij PEP. De kennis die PEP daar bijvoorbeeld opdeed over het boeien, binden en behouden van vrijwilligers, maar ook over deelname van vrijwilligers die in de bijstand zitten en over binding in de buurt, delen wij vervolgens weer met anderen.
Uit het onderzoek kwam bijvoorbeeld naar voren waarom mensen vrijwilligerswerk doen. Er blijken vier verschillende soorten vrijwilligers te zijn. Die kennis is belangrijk bij het zoeken naar de juiste vrijwilligers voor uw organisatie.   

Kennis delen
De kennis die we onder meer dankzij deze kwaliteitsimpuls hebben opgedaan, delen we graag. We hebben de input bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van het Vrijwilligershandboek, maar we gebruiken de kennis ook voor het organiseren van debatten en PEP-talks

Wilt u met uw organisatie een kosteloos adviesgesprek in het kader van de Kwaliteitsimpuls? Neem contact op met t.sjongers@pepdenhaag.nl

Terug

praktijkverhalen

Gemeentelijke Waarderingsprijzen 2017

Verslag: Jong burgerschap in een diverse stad

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

NLdoet 2018, extra handen voor uw organisatie!

Op 9 en 10 maart 2018 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Uiteraard doet Den Haag ook weer mee. Onze collega's van Den Haag Doet (de vrijwilligersvacaturesite van PEP Den Haag) verzorgen de lokale organisatie van NLdoet in Den Haag en activiteiten in ons pand aan de Riviervismarkt. Een overzicht volgt zo snel mogelijk.  Heeft uw organisatie achterstallig kluswerk?Bent of kent u een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? Zet het op de website van NLdoet. Tijdens NLdoet raken klussen geklaard waar u steeds maar niet aan toe komt. Meedoen aan NLdoet betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor uw organisatie. Meldt u uw klus(sen) aan op www.denhaagdoet.nl/nldoet?