Samen kleurrijk: Week van de Dialoog 2017

www.denhaagdoet.nl

Doet u mee met Dialoog in Den Haag
3 t/m 12 november 2017?
Den Haag doet mee met het landelijke initiatief 'Week van de Dialoog'. Viert u deze week mee? De bedoeling van Dialoog in Den Haag is dat inwoners van Den Haag met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek gaan om zo meer begrip voor elkaar te krijgen. Dialoog in Den Haag is dus van en voor Den Haag. Het verbindende thema van de week is 'Samen Kleurrijk'. We hopen met de stad (met u?) een groot aantal dialoogtafels te organiseren!

Wij zijn al een eind op weg, maar er kunnen nog meer tafels bij. De volgende organisaties doen al mee:

Stichting Anton Constandse, Humanitas, Brahma Kumaris, Stichting Dialooghuis, PEP Den Haag, Gemeente Den Haag, Vooral, Stichting Sarita, Vader Centrum, Stichting Yasmin, Kariboe Bibi, HPSD, Onzichtbaar Den Haag, Resto van Harte, Buurt- en kerkhuis De Paardenberg, Welzijn Scheveningen: Couveehuis, Humanistisch Verbond Regio Haaglanden.

De dialoog is bij uitstek een instrument om mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen. In dialoog kun je elkaar leren kennen, meer begrip krijgen voor elkaars standpunten en nieuwe verbindingen laten ontstaan. We leren veel van en over anderen en ook leren we over onszelf en hoe we zelf naar situaties kijken. Hiermee wordt de basis gelegd voor verdere stappen zoals: individuele voornemens om zelf iets te doen met het thema of gemeenschappelijke initiatieven en acties voor veranderingen in de buurt, de organisatie of de samenleving.

Zelf een dialoogtafel organiseren?
Een dialoogtafel organisaniseren gaat als volgt. U initieert, op een zelf te kiezen moment tussen 3 en 12 november 2017, een dialoogtafel met als thema 'Samen Kleurrijk'. Een dialoog duurt ongeveer 2 uur en bestaat meestal uit 5 tot 8 deelnemers. Verder heeft u één of twee dialoogbegeleiders nodig die de dialoog gaan leiden. Deze begeleiders kiest u zelf. Ter voorbereiding krijgen zij van ons een korte training aangeboden. Ook komt een toolbox beschikbaar met voorbeelduitnodigingen, een gesprekshandleiding en allerlei ander materiaal om van uw dialoogbijeenkomst een geslaagde bijeenkomst te maken.
Nieuwsgierig geworden?

Bezoek ook één van onze voorbeelddialogen op 10 en 12 oktober. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in op uw vragen en specifieke aandachtspunten rondom het organiseren van een dialoogtafel. De trainingen voor de dialoogbegeleiders zijn op 24 en 26 oktober.

Weet u al zeker dat u meedoet?
Fantastisch! Als u al zeker weet dat u een Dialoogtafel wilt organiseren kunt u uw tafel aanmelden door een mail te sturen naar dialoog@wendymeijer.nl. Vermeld in de mail wie de tafel organiseert en wanneer en waar de dialoogtafel plaatsvindt. Uiteraard zien we u dan ook graag bij één van de bovenstaande bijeenkomsten. Vergeet u zich daar niet voor aan te melden?

Meepraten aan een dialoogtafel?
Na de zomer publiceren wij op deze site een overzicht van de Dialoogtafels die in Den Haag georganiseerd worden. U kunt dan zelf een keuze maken bij welke tafel u wilt aansluiten. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer de tafels op de site staan? Stuur dan een mail naar dialoog@wendymeijer.nl

Contact
Voor vragen/opmerkingen/tips en ideeën kunt u contact opnemen met
Judith Vastenburg
Gemeente Den Haag
judith.vastenburg@denhaag.nl
06 - 525 470 31

of 

Wendy Meijer
Uw organisatie in dialoog
dialoog@wendymeijer.nl
06 - 206 109 21

Nederland in Dialoog heeft als doel de sociale samenhang in de samenleving te versterken door inzet van de Dialoog. Onder de vlag van Nederland in Dialoog wordt in een groeiend aantal steden en gemeenten door het hele land jaarlijks de Dag van de Dialoog georganiseerd. Deze dialoogdagen vormen samen de Week van de Dialoog. Tijdens de Week van de Dialoog wisselen rond 30.000 Nederlanders aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit en zetten stappen om hun dromen handen en voeten te geven. Daardoor ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorgers ondersteunen elkaar

Eenzaamheid en sociaal isolement

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

PEP-college: Trainen een vak apart

'Trainen een vak apart' is een scholingsprogramma voor iedereen die aan de slag wil als trainer.