Kennis delen

PEP komt overal in de stad en weet daardoor wat er speelt en wat er nodig is. Door ons werk als adviseur en verbinder doen we bovendien veel kennis op. Die kennis delen we graag in de vorm van methodieken, die u in kunt zetten voor uw organisatie. We gebruiken de kennis daarnaast in de trainingen die we geven. We organiseren ook regelmatig debatten, lezingen, workshops, een PEPcafé en PEP-talks. Gedurende ons werk verbinden we ook landelijke kennis aan de lokale praktijk. Dit alles maakt PEP tot het kenniscentrum voor maatschappelijke organisaties in Den Haag. Welke kennis is relevant voor uw organisatie? Waar loopt u tegenaan? En waar kunnen wij bij helpen? Neem contact met ons op en we kijken samen naar de beste oplossing voor uw vraag.

Adviesrapportages PEP maakt adviesrapportages voor publieke instanties en maatschappelijke organisaties in Den Haag. PEP voert onderzoek uit op wijk-, stadsdeel- of gemeenteniveau d.m.v. praktijkgericht onderzoek en desk research.

Wilt u ook een onderzoek uit laten voeren door PEP? Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Wetenschappelijk onderzoek Verder heeft PEP een aantal samenwerkingsverbanden met hogescholen en universiteiten in Den Haag, Rotterdam en Leiden. Zo voerde PEP in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoek naar efficiënte en innovatieve bestuur strategieën van vrijwillige besturen. Eén van de uitkomsten uit dit onderzoek is de in 2018 uitgebrachte folder behapbaar besturen ‘tips en tricks’.

Kwaliteitsimpuls Jaarlijks gaan PEP adviseurs gratis langs bij tientallen organisaties voor een adviesgesprek. Zo kunnen we samen kijken naar wat PEP voor de organisatie kan betekenen. Hier heeft PEP het onderzoek Kwaliteitsimpuls aan gekoppeld. Aan de hand van de kennis die wij opdoen is bijvoorbeeld het Vrijwilligershandboek gemaakt.

Bent u geïnteresseerd in onze onderzoeken? Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Afstudeeropdrachten/mogelijkheden bij PEP
Heb jij een hart voor de Haagse burger en de stad en wil je bij ons je afstudeeropdracht doen? Kijk hier voor meer informatie.

  

Terug

praktijkverhalen

Jaarverslag 2017

In het zonnetje!

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

PEPcafe

Dé ontmoetingsplek voor Haagse bestuurders om kennis uit te wisselen.