Adviseren

PEP komt overal in de stad en weet daardoor wat er speelt en nodig is. We adviseren bijvoorbeeld kleine zelforganisaties, maar ook grote zorginstellingen.

Onze diensten zijn voor Haagse maatschappelijke organisaties bijna altijd gratis. We hebben kennis en ervaring op de gebieden vrijwillige inzetinformele (mantel)zorgemancipatie en diversiteit. Heb je een vraag rond een van deze thema’s? Neem contact op en we kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

 

Advies op maat

Wil je weten hoe je vrijwilligers of bestuurders kan vinden? Werk je met mantelzorgers en wil je die beter leren ondersteunen? Ben je op zoek naar financiering voor jouw project? Wil je weten hoe je een inclusief beleid voert binnen jouw stichting? Neem contact op met onze PEP Helpdesk of met een van onze adviseurs. Samen kijken we hoe we jouw organisatie het beste kunnen helpen. Dat kunnen een aantal adviesgesprekken zijn, maar bijvoorbeeld ook een training op maat voor jouw collega's.

We adviseren ook publieke instanties zoals gemeente Den Haag over onze vier expertisegebieden.

Omdat elk stadsdeel in Den Haag specifieke uitdagingen kent, hebben onze adviseurs zich gespecialiseerd per stadsdeel. Zo kunnen ze je een passend advies geven voor de situatie in jouw wijk. Lees hier meer over advies in jouw stadsdeel.

 

Kwaliteitsimpuls

De afgelopen jaren ging PEP langs bij honderden Haagse organisaties in het kader van de Kwaliteitsimpuls. We informeren hen, en vragen aan welke informatie en diensten zij behoefte hebben. Aan deze behoefte passen wij ons aanbod aan, zodat we altijd de diensten kunnen bieden die organisaties nodig hebben.

Wil jij in een adviesgesprek je laten informeren en jouw ervaringen met ons delen? Stuur een mail naar Michalis [email protected]

 

Kennisbank

Op onze kennisbank kun je gebruikmaken van onze gratis methodieken, brochures, kennisdossiers en e-learnings.

 

Onderzoek

We voeren praktijkgericht onderzoek en deskresearch uit op wijk-, stadsdeel of gemeenteniveau. Hierbij werken we regelmatig samen met hogescholen en universiteiten in Den Haag, Rotterdam en Leiden. Zo voerde PEP in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoek naar efficiënte en innovatieve strategieën van vrijwillige besturen. Eén van de uitkomsten uit dit onderzoek is de folder Behapbaar Besturen.

Wil je meer weten over onze onderzoeken of kennisbank? Neem contact op met Pauline [email protected].

 

Bestuurscoaching

Bestuurscoaching is een kortdurende ondersteuning van een doorgewinterde bestuurder die op vrijwillige basis met jouw bestuur meekijkt en advies geeft. Zo zitten bijvoorbeeld een oud-wethouder en een bestuurder van het Rode Kruis in de pool van coaches. Je kan met allerlei vragen bij hen terecht. Het kan een inclusiviteitsvraagstuk zijn, advies bij het maken van een jaarplan, maar ook bijvoorbeeld advies over samenwerken.
Weten of jij in aanmerking komt voor advies? Vul dan de scan in. Wij kijken dan of je aan de voorwaarden voldoet en stellen je voor aan de juiste bestuurscoach. Maak kennis met onze bestuurscoaches.

The Hague Latin Experience: "Hoe schrijven wij een projectplan?" PEP geeft antwoord!
Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?