(Be)sturen op diversiteit

Inschrijfformulier onder aan de pagina

Veel bestuurders zien dat meer jongeren, migranten of vrouwen een versterking van het bestuur bieden, maar hoe trek je deze mensen aan? Op 3 april kunt u terecht in de Idazaal voor een brede kijk op diversiteit en handige tips om direct stappen te zetten naar een divers bestuur.

Met een afwisselend programma gaan we in op de achtergronden van diversiteit en bespreken we strategieën voor divers besturen. Tim ’S Jongers begeleidt de avond op humoristische en treffende wijze en gaat met de verschillende sprekers op zoek naar de kracht van diversiteit. De eerste spreker, schrijver en managementcoach Bert Overbeek doet onderzoek naar diversiteit in organisaties en helpt organisaties intenties op papier om te zetten naar een praktische aanpak. Het panel bestaat uit:

- Limmy Yusuf is Haagse jongerenambassadeur met de portefeuille (Financiën) en schuldhulppreventie bij jongeren. Tevens is zij Algemeen Bestuurslid bij Wijk Overleg Scheveningen en algemeen lid bij Scheveningse Jongeren Ambassadeurs;
- Anita Schwab van Stichting Leergeld Den Haag, die van diversiteit een speerpunt heeft gemaakt;
- Mohamed El Achkar, directeur Publiekszaken van de gemeente Den Haag.

Alle drie praten mee over de kritische succesfactoren van diversiteit in een organisatie.

Na afloop stellen we u voor aan onze kersverse bestuurscoaches, ervaren professionele bestuurders die laagdrempelig mee kunnen kijken met uitdagingen binnen uw organisatie.

18.30 uur Inloop
19.00 uur Start van het programma
19.15 uur Bert Overbeek De fun van Diversiteit
20.15 uur Pauze en gelegenheid tot netwerken
20.45 uur Strategieën voor diversiteit: Samen met het panel op zoek naar succesfactoren
21.30 uur Afsluiting en lancering van bestuurscoaching
21.45 uur Netwerkborrel

Een overzicht van de activiteiten voor bestuurders, o.a. in het kader van de samenwerking Bestuurders Centraal vindt u hier.

Inschrijfformulier onder aan de pagina

Terug