Een avond over geld?!

Geld is niet het doel, maar misschien wel het belangrijkste middel van uw maatschappelijke organisatie... Uit onderzoek en signalen uit het veld blijkt dat (vrijwilligers)organisaties moeite hebben de financiën te regelen voor de vele goede initiatieven die zij willen uitvoeren. Op 13 november organiseert PEP een avond waarin geld centraal staat. Er worden verschillende workshops aangeboden die ervoor zorgen dat u weet waar en hoe u moet aankloppen voor het bereiken van uw doelen. 

Wilt u weten hoe u in zee gaat met bedrijven? Altijd al aan crowdfunding willen beginnen maar geen idee hoe? Of hebt u al te vaak een ‘nee’ gekregen bij een fondsaanvraag? Kom dan zeker meedoen! Na een kort plenair gedeelte kan u twee keer meedoen met een workshop. Er worden in totaal vijf workshops aangeboden.  

Programma:

18:00 – 18:30     Inloop

18:30 – 18:40     Uitleg programma door dagvoorzitter

18:40 – 19:00     Presentatie resultaten PEP Helpdesk

19:00 – 19:20     Presentatie begroting opstellen

19:20 – 19:50     Eerste ronde workshops

19:50 – 20:10     Pauze

20:10 – 20:40     Tweede ronde workshops

20:40 – 21:00     Plenaire terugkoppeling

21:00                     netwerkmomentje met borrel

Kies twee workhops:

  1. Sociaal én ondernemend? Hoe dan?
  2. MBO: Ook bedrijven kunnen je helpen!
  3. De do’s and dont’s bij een fondsaanvraag
  4. Instant hulp bij de helpdesk* 
  5. Crowdfunding: Hot of hoop?

* Dit is geen keuze meer, u kunt de helpdesk sowieso raadplegen!

Meld u nu aan

Ziet u de meerwaarde van deelname aan deze bijeenkomst? Verzeker uzelf dan nu al van een plaats door een mail te sturen naar PEP adviseur Wai-Kin Chung, [email protected] o.v.v. ‘PEP avond financiën’ met daarin uw contactgegevens. Geef daarbij aan voor welke twee workshops u zich wilt aanmelden. Wij kunnen niet garanderen dat de workshops die u wilt bijwonen nog beschikbaar zijn, maar als u zich snel aanmeldt is de kans wel groter. Wees er daarom snel bij!

LET OP: IVM KEUZEWORKSHOP ALLEEN INSCHRIJVEN VIA EEN MAILBERICHT (ZIE HIERBOVEN, DE INSCHRIJFKNOP HIERONDER IS NIET ACTIEF)!

De sprekers

Spreker workshop 1: Sociaal én ondernemend? Hoe dan?

Over Shakira van Steenis
Shakira is de oprichter van Bureau Graswortel, een commercieel adviesbureau dat zich specialiseert in bewonersparticipatie. Ze heeft haar bureau opgericht na jarenlange ervaring in het opbouwwerk in Den Haag. Shakira had de overtuiging dat bewonersparticipatie en sociale projecten in wijken beter en leuker georganiseerd konden worden op een sociale manier. 

Over de workshop
Shakira heeft veel ervaring opgedaan in ondernemen in het sociaal domein. Haar workshop behandelt een aantal manieren om binnen het sociaal domein actief te zijn: via een stichting, als vrijwilliger, maar dus ook als ondernemer. Welke vorm heeft welke risico’s? Van welke financieringsvormen kun je gebruik maken bij welke rechtsvorm? Wat is eigenlijk het verschil tussen een sociale onderneming en een commerciële onderneming? Hoe houd je je professionele en vrijwillige werkzaamheden gescheiden en hoe transparant ben je over je inkomsten? 

Spreker workshop 2: MBO Ook bedrijven kunnen je helpen!

Over Sandra de Jong
Sandra is manager bij De Haagse Uitdaging. Deze organisatie kan uw vereniging of stichting hulp bieden door uw vraag voor te leggen aan bedrijven die spullen over hebben, een helpende hand willen bieden, of hun kennis, expertise en ervaring willen aanwenden voor het bedenken van plannen of het geven van advies.

Over de workshop
Veel stichtingen en verenigingen hebben moeite om partners te vinden die de exploitatie en/of uitvoering van projecten mogelijk maken. Veel van deze maatschappelijke organisaties zoeken financiële steun bij fondsen en overheid, maar vergeten de mogelijkheden van samenwerking -in natura- met het bedrijfsleven. Terwijl dit juist veel kansen biedt, zowel voor maatschappelijke organisaties, maar ook voor bedrijven zelf. Laat u inspireren door De Haagse Uitdaging!

Spreker workshop 3: De do’s and dont’s bij een fondsaanvraag

Over Stephanie van Westrhenen
Stephanie werkt als hoofd uitkeringen bij vermogensfonds Levi Lassen. Ze is van oorsprong bioloog en kwam met een omweg in de fondsenwereld. 'Ik ben er ook gebleven omdat ik het mooi vind dat we met het geld dat wij beschikbaar hebben goede projecten kunnen ondersteunen, onder andere in Den Haag. Het is mooi om te zien dat mensen, vaak op vrijwillige basis, tijd en aandacht hebben voor hun omgeving. Als wij dan (binnen onze doelstellingen) daaraan kunnen bijdragen ben ik gelukkig.'

Over 'De do's and dont's bij een fondsaanvraag'
Wil je meer info over het aanvragen van fondsen en een kijkje vanaf de andere kant (die van de fondsen), kom dat zeker naar deze workshop. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en Stephanie zal het hele proces van de fondsaanvraag langslopen. 

Instant hulp bij de Helpdesk

Maak vanavond ook kennis met de teamleden van de PEP Helpdesk. Ook zij hebben legio ideeën voor het verwerven van extra budget. En nog belangrijker... ze kennen ook wegen naar kosteloze voorzieningen in de stad. De dienstverlening is - ook na deze vanavond - kosteloos toegankelijk voor verenigingen, stichtingen en andere not-for-profitorganisaties in Den Haag. 
PEP Helpdesk houdt ook elke maandag en woensdag inloopspreekuur (10.00 tot 13.00 uur). Online kun je terecht bij de Facebook community: PEP Helpdesk voor maatschappelijke initiatieven

Spreker workshop 5: Crowdfunding: Hot of hoop?

Over Anne Stael
Anne Stael heeft sinds 2009 een goed lopend bedrijf rondom zingeving en zakelijkheid 'Zien wat onzichtbaar is'. Ze kent de wereld van crowdfunding o.a. vanuit voormalig bestuurswerk bij een crowdfundingplatform. 

Over de workshop
Waarom deelnemen aan de workshop? Omdat je met nieuwe energie en andere ogen kijkt naar de mogelijkheid voor crowdfunding. Crowdfunding is niet alleen een manier om extra geld te krijgen het helpt je ook om nieuwe mensen te binden aan je idee en dat levert meer op dan geld.

LET OP: IVM KEUZEWORKSHOP ALLEEN INSCHRIJVEN VIA EEN MAILBERICHT (ZIE HIERBOVEN, DE INSCHRIJFKNOP HIERONDER IS NIET ACTIEF)!

Terug