Gemeentelijke viering Internationale Vrouwendag

Op de hoogte blijven van de Haagse Internationale Vrouwendag 2019? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Op 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag. Een dag waarop zij centraal staat. Een dag die wereldwijd in het teken staat van solidariteit van vrouwen. Een dag die nodig is. Want, zelfs 100 jaar na de eerste vrouwenstaking in New York is er nog steeds sprake van grote ongelijkheid. 75 procent van de mensen in armoede is vrouw. Zij doen 66 procent van al het werk, maar verdienen slechts 10 procent van het inkomen. Rechten, kansen en gelijkheid moéten vanzelfsprekend worden. Zolang dit niet het geval is, ‘vieren’ wij Internationale Vrouwendag. Zij staat daarin centraal en wij beginnen op 5 maart, met een groots event in de Fokker Terminal, georganiseerd door de Gemeente Den Haag.

Zij anno nu
Dát is het thema van Internationale Vrouwendag Den Haag 2017. Op 5 maart gaan we onze verworven rechten en vrijheden delen met andere vrouwen. Zij, voor wie het allemaal niet zo vanzelfsprekend is, moeten kunnen leren en profiteren van zij die nog niet beter weten. Zij aan zij gaan we strijden voor:

  • Betere arbeidsparticipatie van vrouwen.
  • Meer vrouwen in hogere functies.
  • Het bevorderen van maatschappelijke participatie van vrouwen.
  • Genderspecifieke gezondheidszorg.

Deze vier speerpunten zijn vastgelegd in het actieprogramma ‘Emancipatie 2.1: Nieuwe ronde, gelijke kansen’ van de gemeente Den Haag en vormen de basis voor het programma van 5 maart én de week erna.

Het event
Ter ere van Internationale Vrouwendag Den Haag wordt de Fokker Terminal 5 maart a.s. omgetoverd tot een feestelijke en intieme ruimte. Een ruimte waarin Zij centraal staat. Letterlijk en figuurlijk. Het wordt een geweldig event, met een perfecte balans tussen informatie en activatie. Tussen denken en doen. Tussen leren en lol.

Wat je ook zoekt, Zij heeft het. Zij staat haar mannetje. Zij weet raad. Zij ontspant. Zij daagt uit. Zij zoekt het hogerop. Zij blijft gezond. Zij is te gek!

PEP neemt deel aan de adviesgroep Gemeentelijke viering Internationale Vrouwendag

Terug