HEN Economische zelfstandigheid

Wat is het belang van economische zelfstandigheid? Wanneer ben je economisch zelfstandig? En nog belangrijker: Welke vaardigheden heb je nodig om economisch zelfstandig(er) te worden? Dat staat centraal in de komende bijeenkomst van het Haags Emancipatie Netwerk (HEN).

Tijdens HEN bijeenkomsten signaleren we knelpunten, leren we van elkaar, leggen we verbindingen, en werken we aan een gezamenlijke doel: vrouwen versterken en enthousiasmeren om te werken aan eigen doelen en (economische) zelfstandigheid.

Je bent van harte uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan deze HEN bijeenkomst. Liesbeth Groen-Gitz, programma manager Den Haag van Talentcoach Nederland komt vertellen welke programma’s van Talentcoach bijdragen aan economische zelfstandigheid en welke ervaringen de deelnemers hebben die de trajecten hebben gevolgd. Daarnaast zijn er twee workshops.

Workshop 1: Geef je carrière een boost met een mastermind groep

Door Aysien Zondervan, adviseur van PEP Den Haag

Hoe kan je jouw carrièredoelen bereiken met een mastermind groep? Dat leer je tijdens deze workshop. Een mastermind groep bestaat uit mensen met gedeelde doelen en ambities die regelmatig bij elkaar komen om elkaar verder te helpen met kennis, tips, feedback, ervaringen, advies en contacten. Ben je op zoek bent naar een baan? Of wil je promotie of carrièreswitch maken? Of wil je misschien een onderneming starten? Deelname aan een mastermind groep kan het bereiken van je doelen enorm versnellen.

Workshop 2: Studerende moeders en economische zelfstandigheid

Door Annemieke de Jong, coaching & consultancy

Tijdens deze workshop zal Annemieke de Jong haar persoonlijke route naar economische zelfstandigheid delen als inspirerend voorbeeld voor anderen. Ze zal een inventarisatie schetsen van de knelpunten die ze signaleert vanuit haar werk voor het landelijke steunpunt studerende moeders, bij alleenstaande en jonge moeders die een beroepsopleiding en gezin willen (gaan) combineren. En hoe de knelpunten zich verhouden met Haagse gemeentelijke beleid. Dit zijn immers vrouwen die door middel van scholing streven naar economische zelfstandigheid en hierover heeft ze onderzoek naar gedaan.

Meld je aan

Aanmelding kan door een mail te sturen naar Wai-Kin Chung, [email protected] o.v.v. ‘aanmelding HEN bijeenkomst centrum’ met daarin uw contactgegevens.

Locatie

Let op! Deze bijeenkomst is niet bij PEP maar in Theater de Vaillant, zie rechter kolom op deze pagina.

Programma

12:00 – 13:00     Inloop met lunch

13:00 – 13:10     Opening en uitleg programma dagvoorzitter Hanna Asoma

13:10 – 13:40     Presentatie Liesbeth Groen-Gitz,
programma manager Den Haag van Talentcoach Nederland

13:40 – 14:00     Naar de workshops

14:00 – 15:00     Workshopronde 1

15:00 – 15:15     Pauze

15:15 – 16:15     Workshopronde 2

16:15 – 16:30     Pauze

16:30 – 16:45     Plenaire afsluiting

16:45                  Einde

Het HEN

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Haagse Emancipatie Netwerk (HEN). Het HEN is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de activering en participatie van vrouwen in Den Haag. Het HEN is opgericht om het belang van emancipatie te blijven onderstrepen en ervoor te zorgen dat dit onderwerp niet van de agenda verdwijnt. In het platform zitten vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, waaronder Stichting YasminStichting SaritaCOC HaaglandenStichting Kaabassi en PEP.

Kom je ook?

Aanmelden kan via PEP adviseur Wai-Kin Chung, [email protected]l o.v.v. ‘aanmelding HEN bijeenkomst centrum’ met daarin jouw contactgegevens.

 

Terug