Kom naar de Inspiratiemiddag voor Vrijwilligerscoördinatoren

Nieuwe vrijwilligers bereiken: de expat vrijwilliger


Wist je dat veel expats en internationals die in Den Haag wonen staan te springen om vrijwilligerswerk te doen? Zij zijn vaak jong en hoogopgeleid, maar mogen niet altijd betaald werk doen. Daarom zijn zij doorgaans erg gemotiveerd, kunnen zij ook ingewikkeldere taken uitvoeren en hebben ze meer tijd.

Op dinsdag 10 december van 14:00 tot 16:30 uur organiseren we een inspiratiemiddag voor Vrijwilligerscoördinatoren.
Workshops: 14:00 – 16:30
Mix and Match met internationale (potentiële) vrijwilligers: 16:30 – 18:00

Deze middag staat in het teken van buiten jouw (kantoor)hokje te kijken. En wel op twee manieren: allereerst door kennis te maken met jouw collega-vrijwilligerscoördinatoren in Den Haag. Daarnaast staan we stil bij de expats en internationals als vrijwilligers. Komen zij al in jouw vrijwilligersbestand voor? De praktische tips uit de workshops kun je meteen toepassen tijdens een Mix and Match event van Volunteer the Hague waar tientallen potentiële, internationale vrijwilligers aanwezig zullen zijn. Dé gelegenheid om nieuwe vrijwilligers te werven!

Programma:

14:00    Inloop met koffie en thee

14:30    Intro door PEP

15:00    Workshop ronde 1

15:45    Workshop ronde 2

16:30    Start Mix and Match evenement

 

De workshops:

Workshop 1: Hoe bereik je nieuwe doelgroepen? In deze workshop kom je erachter welke social media kanalen voor jouw organisatie succesvol kunnen zijn in de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers. Heleen Dierdorp, communicatieadviseur en trainer, laat zien dat lukraak berichtjes posten verloren moeite is. Iedere vrijwilliger heeft immers een ander motief om zich in te zetten en niet iedereen zit op Facebook. Gericht, gestructureerd en weloverwogen zenden kost minder moeite en heeft meer resultaat. Na deze korte workshop heb je inzicht en inspiratie om bestaande en nieuwe vrijwilligers aan te spreken!   

Workshop 2: Good practices bij het werken met internationals. Om jou te inspireren komt een vrijwilliger en vrijwilligerscoordinator aan het woord die al met internationals werken. Wie is de international, hoe spreek je hem of haar aan en hoe werf je een international vrijwilliger. Na deze workshop kun je gelijk ‘aan de match´ op het mix and match event. Sneller resultaat boeken kan bijna niet.

Doelgroep
Vrijwilligerscoördinatoren van Haagse maatschappelijke organisaties.

Tip: Neem wat folders en evt. een banner van jouw organisatie mee. Er is geen ruimte ingebouwd voor stands. De matching vindt in de vorm van een borrel aan bartafels plaats.

Aanmelden is verplicht
Er is nog een klein aantal plekken beschikbaar voor deze bijeenkomst. Stuur een mail aan Wai-Kin Chung wk.chung@pepdenhaag.nl met je naam, functie en de naam van de organisatie waar je werkzaam bent.

Terug