Jong burgerschap in een diverse stad

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan onderaan deze pagina.
Let op! Deze bijeenkomst vindt niet plaats bij PEP, maar in de Bazaar of Ideas.


Op dinsdag 14 november organiseert PEP een actieve bijeenkomst voor jongeren, mentoren, docenten, rectoren, jeugdwerkers en anderen die zich inzetten voor jongeren en hun/onze toekomst. Dit met het doel om u en onszelf klaar te stomen voor de Haagse samenleving van de toekomst.

Programma
Auteur, docent en politiek filosoof Bleri Lleshi neemt ons mee in zijn visie over diversiteit en burgerschap: wat is er nodig om elke jongere een kans te geven om mee te doen? 
Hij deelt zijn ervaring als jeugdwerker in Brussel. Bleri Lleshi schreef het boek Inaya, brief aan mijn kind. Een boek over zijn eigen roots in de Albanese Alpen, over Brussel, de geboortestad van zijn kind Inaya, en over de wereld waarin ze zal opgroeien.

Young Impact laat zien en ervaren hoe zij met jongeren werken. Zij geloven niet in wachten tot je volwassen bent om wat voor de wereld te betekenen. “De wereld wacht niet, dus waarom zouden wij?”.  Met een inspirerend programma reist Young Impact langs scholen in Nederland en laat jongeren ontdekken welk probleem zij zelf willen aanpakken en hoe ze hun eigen kwaliteiten daarvoor kunnen inzetten. Op deze dag gaan ze met de deelnemers aan de slag!

Tim S Jongers, coördinator kenniscentrum van PEP, laat ons nadenken over wereldburgerschap en superdiversiteit. Eerst verkennen we de term burgerschap. Wat is meedoen aan de maatschappij? En, wie is nu de wereldburger? Daarna zal hij ons een update geven over de diversiteit in onze stad. Hoe geef je burgerschap vorm als de meerderheid van de geboren en getogen Haagse burgers een migratieachtergrond heeft? Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst van Den Haag en wat kunnen jongeren daar nu mee?

Mogelijk worden er foto's of video opnames gemaakt tijdens deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft, horen wij dat graag, dan houden wij daar rekening mee. Stuur een mail naar s.vaneck@pepdenhaag.nl.

Terug