Dialoog in Den Haag

Ook dit jaar kunt u in Den Haag weer de kracht van de dialoog ervaren tijdens de Week van de Dialoog. Van vrijdag 2 t/m zondag 11 november 2018 worden er tal van dialoogtafels georganiseerd. De bedoeling van Dialoog in Den Haag is om inwoners van Den Haag met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek te laten gaan om zo meer begrip voor elkaar te krijgen. Dialoog in Den Haag is van en voor Den Haag.

Het thema van dit jaar is ‘Elkaar zien’.

Hoe kunt u meedoen?
U kunt op verschillende manieren meedoen:

  1. U organiseert zelf een dialoogtafel 
  2. U bent beschikbaar als gespreksleider
  3. U neemt deel aan een dialoogtafel

Bekijk hier welke organisaties al een dialoogtafel organiseren!

1. Zelf een dialoogtafel organiseren
Wat houdt de organisatie van een Dialoogtafel in?
U initieert, op een zelf te kiezen moment tussen 2 en 11 november 2018, een dialoogtafel met als thema ‘Elkaar zien’.  
Een dialoog duurt ongeveer 2 uur en bestaat meestal uit 5 tot 8 deelnemers. Verder heeft u één of twee dialoogbegeleiders nodig die de dialoog gaan leiden. Deze begeleiders kiest u zelf. Ter voorbereiding krijgen zij van ons een korte training Dialoogbegeleiding aangeboden. De data van de verschillende trainingen vindt u onderaan deze tekst.
Ook komt er een toolbox beschikbaar met een gesprekshandleiding, ansichtkaarten en allerlei ander materiaal om van uw dialoogbijeenkomst een geslaagde bijeenkomst te maken.
Aanmelden om een tafel te organiseren kan door een mail te sturen naar Nathaly Mercera.

2. Gespreksleider
Wilt u tijdens de week van de dialoog zelf geen dialoogtafel organiseren maar wilt u zich wel beschikbaar stellen om een tafel te begeleiden? Ook dat kan door de (gratis) training te volgen. Een overzicht van de trainingen vindt u onderaan deze tekst.
Aanmelden of vragen hierover kunt u per mail stellen aan Nathaly Mercera.

Wilt u meer weten over wat Dialoog inhoudt?

Startbijeenkomst
Om u te inspireren en te informeren over de Week van de Dialoog, organiseren we op 5 september tussen 16.00-18.00 een startbijeenkomst. Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk die de intentie heeft om een dialoogtafel te gaan organiseren. Voor vragen en aanmeldingen mail Nathaly Mercera.

3. Deelnemen aan een dialoogtafel?
De komende weken publiceren wij op deze site een overzicht van de Dialoogtafels die in Den Haag georganiseerd worden. U kunt dan zelf een keuze maken bij welke tafel u wilt aansluiten.

Overzicht trainingen
Organiseer een Dialoog

3 oktober, 18.30-21.30 Kariboe Bibi SteK, Van Meursstraat 1, 2524 XN Den Haag        
Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op uw vragen en specifieke aandachtspunten rondom het organiseren van een dialoogtafel.  We gaan dieper in op Dialoog als methodiek en besteden we aandacht aan wat er komt kijken bij de organisatie van een Dialoogtafel.

Verdiepingstraining dialoogbegeleiding & thema ontwikkeling
10 oktober, 18.30-21.30, Brahma Kumaris, Zeestraat 50, 2518 AB Den Haag. 
Deze training is met name geschikt voor dialoogbegeleiders en organisaties die eerder de basistraining dialoogbegeleiding hebben gevolgd of een tafel hebben georganiseerd.

Dialoog oefenen
8 oktober, 18.30-21.00, PEP, Riviervismarkt 2, 2513 AM  Den Haag
Deze training geeft zowel de beginnende als de gevorderde dialoogbegeleider de mogelijkheid zijn of haar kennis in de praktijk te oefenen.

Basistraining dialoogbegeleiding
17 oktober, 18.30-21.30, COC Haaglanden, Scheveningseveer 7, 2514 HB Den Haag
Voor de beginnende dialoogbegeleider of de gevorderde dialoogbegeleider die zijn of haar kennis wil opfrissen/aanscherpen.

Aanmelden of vragen?
Aanmelden voor een training kan door een mail met uw naam, mailadres, telefoonnummer en welke training u wilt volgen te sturen naar Nathaly Mercera.

Terug