Workshop: The Perception Gap, een ontmoeting tussen expats en Hagenaars!

Let op: deze workshop is in het Engels.

In Den Haag wonen meer dan 50.000 internationals. Voor hen is het soms lastig om aansluiting te vinden bij Haagse inwoners. Omgekeerd komen Haagse inwoners niet zo snel in contact met deze community, terwijl het zo leuk kan zijn om een nieuwe cultuur te leren kennen!

Volunteer The Hague wil zowel Haagse inwoners als de internationals uitnodigen om de kloof in beeldvorming te overbruggen. In deze workshop gaan wij de belangrijkste en meest voorkomende vormen van miscommunicatie identificeren en vervolgens in groepjes tot oplossingen zien te komen. Stroop je mouwen op, nodig je vrienden uit en kom naar deze uitdagende, praktische en leuke workshop!

Aanmelden

Schrijf je snel in via de link onderaan deze pagina. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Voorbeelden van verschillen in beeldvorming:
- De ene groep voelt zich geïsoleerd en de andere groep vraagt zich af waarom zij zich afzijdig houden.
- De ene groep is nogal direct in hun communicatie en de andere groep ervaart dat als onbeleefd.
- De ene groep zegt dat zij niet-hiërarchisch is terwijl de andere groep dat juist wel vindt.

We willen deze verschillen in beeldvorming tussen internationals en de lokale, Nederlandse, samenleving bespreekbaar maken.

Waarom deze workshop?

Wist je dat Den Haag hoger scoort dan Amsterdam en Rotterdam op de lijst ‘Beste stad voor internationals’*? We zijn er dan ook erg trots op dat ons project Volunteer The Hague in onze bruisende, multiculturele stad gevestigd is, en daarmee een waardevolle bron van informatie voor expats kunnen bieden. Door het aanbieden van vrijwilligerswerk en de samenwerking met tientallen organisaties in en rond Den Haag, brengt Volunteer The Hague Haagse inwoners en internationals op verschillende manieren met elkaar in contact. Echter, we realiseren ons dat er nog altijd verschillen in beeldvorming zijn die samenkomst van Haagse inwoners en internationals in de weg kunnen staan.

We zien er naar uit je te ontmoeten!

(*uit: ‘2018 InterNations Expat Survey’)

Deze workshop leert je:

- Hoe de belangrijkste en meest voorkomende vormen van miscommunicatie te herkennen.
- Hoe op een constructieve manier met deze andere culturele percepties om te gaan.
- Hoe tot een wederzijds begrip omtrent gedeelde en verschillende culturele opvattingen te komen.
- Hoe vrijwilligerswerk kan helpen bij dit proces.

Over de workshopleider

Sinds 2011 adviseert Cathy Delhanty ingenieurs, ondernemers en technici over hoe zij hun zakelijke netwerkcompetenties kunnen verbeteren. Jarenlang perfectioneerde zij geavanceerde netwerk technieken tot een belangrijk strategisch instrument. Het viel haar op hoe velen nog problemen ondervonden bij het zakelijk netwerken. Eén en ander zou leiden tot de ontwikkeling van ‘The Networking Workshop’. Cathy geeft lezingen bij top universiteiten, grote bedrijven en kweekvijvers voor het bedrijfsleven in heel Europa. Zij doet vrijwilligerswerk voor UNICEF en Volunteer The Hague. Vergeet vooral niet haar te vragen naar haar nieuwste liefdadigheidswerkzaamheden voor The Wool for Warmth Challenge: het breien van mutsen en sjaals voor daklozen in Nederland.

Cathy is Canadese van geboorte en woont in Rijswijk met haar Engelse echtgenoot en hun twee internationaal opgevoede, maar de Nederlandse nationaliteit bezittende, dochters.   

Terug