Training werken met kwetsbare vrijwilligers

Vanaf 2019 bieden Kompassie en Stichting Anton Constandse de training Werken met kwetsbare vrijwilligers aan, speciaal voor vrijwilligerscoördinatoren of anderen die begeleiding bieden aan vrijwilligers.

Zowel Stichting Anton Constandse als Kompassie begeleiden mensen met een psychische kwetsbaarheid naar vrijwilligerswerk. Waar deze twee organisatie wel eens tegenaan lopen is dat de kennismaking tussen vrijwilliger en organisatie in eerste instantie positief verloopt, maar dat eenmaal aan het werk de samenwerking tussen hen toch tegenvalt. De verwachtingen over het vrijwilligerswerk komen niet overeen waardoor de vrijwilliger niet goed uit de verf komt en/of vertoont gedrag waar de organisatie niet goed raad mee weet.

Vanuit deze gedeelde ervaring hebben wij de handen ineen geslagen en samen een training ontwikkeld over de kwetsbare vrijwilliger. Deze training biedt een verdieping en geeft handvatten aan vrijwilligerscoördinatoren, begeleiders en/of vrijwilligers om samen te werken met kwetsbare vrijwilligers.

Tijdens de training zullen we ingaan op de kwetsbaarheid zelf. Wat maakt iemand kwetsbaar en hoe kun je dit zelf ervaren? Wat neem je zelf mee naar de werkvloer? We behandelen een stukje communicatie en zoomen vooral in op de praktische begeleiding. Hiervoor maken we gebruik van een zelf ontworpen tool.

Wij hopen hiermee meer bekendheid, begrip en daarmee ook meer mogelijkheden voor vrijwilligerswerk te creëren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Uiteindelijk is iedereen immers gebaat bij een succesvolle en blijvende match!

Denk je: dit is wat voor mijn organisatie. Schrijf je dan direct in. 
Aanmelden kan via het e-mailadres hieronder.

Info training
De training bestaat uit twee dagdelen en kan gegeven worden bij jou op locatie of bij ons op locatie.

De eerste training staat gepland voor 3 en 10 oktober 2019 van 13.00-16.30 uur.

Voor meer informatie of inschrijven kun je contact opnemen per e-mail via:

Suzanne Havenaar, s.havenaar@stichtingantonconstandse.nl 
Stichting Anton Constandse 

Miranda Vogel, m.vogel@kompassie.nl 
Stichting Kompassie 

Terug