Webinars over informele zorg en corona

Door corona worden we in ons dagelijks leven en werk op allerlei fronten uitgedaagd. Dit geldt zeker in de vitale beroepen binnen zorg en welzijn, maar ook voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Nu de crisis in iets rustiger vaarwater lijkt te komen, willen we samen met jou terug en vooruit kijken. Dit met als doel om de samenwerking tussen formele en informele zorgers te bevorderen zodat beiden elkaar nog beter kunnen versterken. 

Op de dinsdagen 7 en 14 juli organiseren wij webinars via Zoom. De webinars zijn een tweeluik, maar ook los te volgen.
 

Mantelzorg en corona

Dinsdag 7 juli, 10.00 tot 11.30 uur              

Wat betekent corona voor organisaties en mantelzorgers? Welke ondersteuning is er nodig? In deze webinar kun je ervaringen, tips en best practices uitwisselen. Hoe was en is de aansluiting formeel – informeel? Hoe start je weer op? Wij geven praktische tips voor het ondersteunen van mantelzorgers. Tot slot polsen wij graag jouw behoeften aan ondersteuning tijdens de versoepeling van de coronamaatregelen.

Door: Isolde Verburgt en Sandra Menken, adviseurs informele zorg PEP Den Haag

Veerkracht tijdens en na corona

Zorg voor de (mantel)zorg
Dinsdag 14 juli, 10.00 tot 11.30 uur

Door corona kun je in de zorg extra worden blootgesteld aan risico’s of onvoorspelbare situaties. We hebben daarnaast veel moeten opofferen om zo goed mogelijk te blijven functioneren.

Verlies van gezondheid is het centrale thema in dit webinar. Onze eigen gezondheid maar ook die van onze dierbaren is in gevaar. Zowel zorgverleners als mantelzorgers hebben dagelijks te maken met dit risico. Tegelijkertijd ervaren we ook andere vormen van verlies zoals onze kleinkinderen of ouders niet kunnen zien, eenzaam rouwen, een baan of vrijwilligerswerk verliezen of bewegingsvrijheid en de vanzelfsprekendheid van veel dingen verliezen.

Hoe ga jij hiermee om? Hoe staat het met onze eigen mentale veerkracht en die van de mantelzorger? Hoe kunnen we elkaar onderling ondersteunen en versterken? Tijdens het webinar staat Henny Aben, directeur van Centrum voor Verborgen Verlies stil bij dit thema. Ook is er ruimte voor vragen en antwoorden die tijdens de lezing via chat zijn ingebracht. 

Door: Henny Aben, directeur Centrum voor Verborgen Verlies (moderating door PEP)
 

Meedoen?

Meld je aan bij Sandra Menken: [email protected]

Mocht je enkel 1 van de webinars bij willen wonen, geef het dan aan in je mail. De bevestiging met zoom-link krijg je vervolgens toegestuurd.
 
Meer informatie: mail [email protected] of bel 06 534 156 08.
 
Wij hopen je te ‘ontmoeten’ via deze webinars!

Terug