Pak wat je toekom(s)t

De toekomst ligt voor je 

Samen met Haagse Helpers organiseerde PEP Den Haag op woensdag 10 april een bijeenkomst voor ambitieuze jongeren bij Optie B. Alle aanwezige jongeren kregen deze avond een kijkje in de toekomst van futuroloog dr. Willem Peter de Ridder en daarop volgde inspirerende verhalen van David, Jos, Joan, Julia, Salma en Tadyen. Zij deelden hun persoonlijke ervaringen; over het starten van je eigen initiatief, waar je moet beginnen met je idee, hoe je de wereld een stukje beter kunt maken en hoe je andere jongeren in deze maatschappij verder kunt helpen. Kortom, een avond vol inspiratie, kennisdeling én pizza’s.

Een kijkje in de toekomst
De avond werd enthousiast geopend door Tim ’S Jongers die vervolgens het woord gaf aan futuroloog dr. Willem Peter de Ridder. Hij gaf iedereen een kijkje in de toekomst, waar mens en robot steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden zijn. Wat is Artificial Intelligence (AI) nou precies en wat zijn de gevolgen daarvan voor mens en maatschappij? Mens en robot zullen steeds vaker gaan samenwerken, wat nu ook al eigenlijk gebeurd met alle computers en devices om ons heen.

Van AI naar Social I
Na een innovatieve en technologische blik in de toekomst spraken de andere initiatiefnemers over hoe zij zich op sociaal en maatschappelijk gebied inzetten voor de maatschappij en hoe je dat met een eigen initiatief ook kunt doen. Zo vertelde Jos hoe hij door vrijwilligerswerk en zonder opleiding toch zijn plek heeft gevonden op de skatebaan en in de wereld van beleggers.

Joan vertelde waarom zwarte vrouwen zo belangrijk zijn als rolmodel voor gelijke kansen van alle groepen in de samenleving. Julia deelde haar motivatie in haar strijd tegen plastic en Salma en Tadyen vertelden wat hun drijft om zich in te zetten voor bureau MHR, een organisatie waar jongeren die een detentie achtergrond hebben met succes meerdere kansen krijgen om hun leven weer op te pakken.

David, initiatiefnemer van OptieB en eigenaar van PIP, sloot de avond af. Om je ambitie om te zetten in actie moet je ‘doen’. Alleen dan kan een initiatief slagen. Zo heeft David verschillende initiatieven in Den Haag gestart en wanneer je een idee hebt moet je deze pitchen om zo te kunnen investeren in jouw initiatief en deze te laten slagen.

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?