Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, goed voor uw bedrijf, goed voor de stad

Inzet voor de samenleving is allang niet meer het exclusieve domein van individuele burgers. Ook steeds meer bedrijven worden maatschappelijk actief. Moderne ondernemingen willen graag duurzaam werken en betrokken zijn bij de leefwereld van hun klanten. Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) noemen we dat.

Bedrijven zijn bovendien in de gelegenheid de samenleving echte oppeppers te geven. Een bevlogen ondernemer  verwoordde dat als volgt: ‘Ondernemingen hebben het vermogen en de instrumenten om de maatschappij wezenlijk te veranderen. En de vraag daarbij is niet wát we willen, maar hóé we ertoe komen.’ Dit mes blijkt bovendien aan twee kanten te snijden. Maatschappelijk betrokken ondernemingen hebben tevredener klanten en medewerkers.


Dit zijn de voordelen: 

  • MBO kan de reputatie en het imago van bedrijf, producten en merken versterken. Dat komt dan direct ten goede aan de positie op de consumenten- en arbeidsmarkt.
  • Door MBO werkt een bedrijf mee aan een betere leefbaarheid in de lokale omgeving.
  • Voegt structureel waarde toe aan zowel bedrijf als maatschappij.
  • Onderscheiden van de concurrent.
  • Bewerkstelligen van teambuilding, verbeteren van de samenwerking.
  • Ontwikkelen van competenties.
  • Motivatie van personeel.
  • Versterking van imago / reputatie

Terug

praktijkverhalen

Leergang: Managen en besturen van een vrijwilligersorganisatie

Third Culture Kids

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties

HKV-cursus gaat weer starten! Het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties is er voor de kleinere vrijwilligersorganisaties.