De Nieuwe Paplepel

Emancipatie raakt bijna iedereen in onze samenleving. Speciaal voor mannen heeft PEP ­in samenwerking met het Oranjefonds de training 'Nieuwe Paplepel' opgezet. 

Samen koken en praten

Lekker koken en gezond eten. Deze training maakt van de deelnemers gezondheidsambassadeurs. Maar het is geen gewone kookcursus. Want tijdens de cursus voeren we ook gesprekken over de rol van de man in de moderne samenleving. Vragen als: 'wat maakt je een man', 'hoe ga je met vrouwen om,' en 'wat vind je van homoseksualiteit' passeren de revue. Wat wordt er van de man verwacht? Kán en wíl hij uit het keurslijf treden dat hij voor zijn gevoel draagt? Hoe kan hij zichzelf ontwikkelen én ruimte laten voor de ontwikkeling van de vrouwen in zijn omgeving?

Het onderlinge contact, de bezigheid van het koken, de nieuwe rol die de man daarmee voor zichzelf creëert, dragen allemaal bij aan de emancipatie van de man.

Succes

Hoewel veel mannen niet meteen staan te trappelen om mee te mogen doen, haakt bijna niemand af tijdens de zesdaagse cursus. Een groot deel van hen gaat achteraf ook echt aan de slag met de recepten en meer dan de helft van de mannen geeft aan meer zelfvertrouwen én meer sociale contacten te hebben gekregen.

Interesse?

De cursus is inmiddels al op veel verschillende plekken gegeven, van buurtcentra tot het vadercentrum Adam. Ook interesse? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Terug

praktijkverhalen

Jaarverslag 2017

Verslag Grote Haagse Emancipatiedebat

klantvragen

agenda

NLdoet, doe je mee? (zaterdags)

NLdoet, dus Den Haag doet! Non-profitorganisaties hebben altijd klussen die maar blijven liggen. De koffiehoek opknappen, de tuin een grote beurt geven, het clubhuis voorzien van zuinige lampen etc. Herkenbaar? Dat zijn prima klussen om aan te bieden tijdens NLdoet! Dit jaar is NLdoet op 15 en 16 maart. U kiest zelf op welke dag(en) u mee wilt doen. Oppepper voor gebouw of voor bewoners? Naast praktische klussen kunt u NLdoet ook aangrijpen om een feestelijke (verwen)dag te organiseren voor uw bezoekers of bewoners. Zo'n extraatje is makkelijker te realiseren met extra handen via NLdoet! U kunt een gratis oproep plaatsen op NLdoet. Natuurlijk moet u zelf ook voor tam-tam zorgen via hun nieuwsbrief, website, prikbord etc. Vergeet uw klus ook niet te plaatsen op de vacaturebank www.denhaagdoet.nl.  Jubileumeditie Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Afgelopen jaar zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds zegt daarover: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.” Aan de slag? Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.denhaagdoet.nl/nldoet.  Vergeet ook niet je eigen NLdoet poster te maken met dit handige format!