De Nieuwe Paplepel

Emancipatie raakt bijna iedereen in onze samenleving. Speciaal voor mannen heeft PEP ­in samenwerking met het Oranjefonds de training 'Nieuwe Paplepel' opgezet. 

Samen koken en praten

Lekker koken en gezond eten. Deze training maakt van de deelnemers gezondheidsambassadeurs. Maar het is geen gewone kookcursus. Want tijdens de cursus voeren we ook gesprekken over de rol van de man in de moderne samenleving. Vragen als: 'wat maakt je een man', 'hoe ga je met vrouwen om,' en 'wat vind je van homoseksualiteit' passeren de revue. Wat wordt er van de man verwacht? Kán en wíl hij uit het keurslijf treden dat hij voor zijn gevoel draagt? Hoe kan hij zichzelf ontwikkelen én ruimte laten voor de ontwikkeling van de vrouwen in zijn omgeving?

Het onderlinge contact, de bezigheid van het koken, de nieuwe rol die de man daarmee voor zichzelf creëert, dragen allemaal bij aan de emancipatie van de man.

Succes

Hoewel veel mannen niet meteen staan te trappelen om mee te mogen doen, haakt bijna niemand af tijdens de zesdaagse cursus. Een groot deel van hen gaat achteraf ook echt aan de slag met de recepten en meer dan de helft van de mannen geeft aan meer zelfvertrouwen én meer sociale contacten te hebben gekregen.

Interesse?

De cursus is inmiddels al op veel verschillende plekken gegeven, van buurtcentra tot het vadercentrum Adam. Ook interesse? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Jaarverslag 2018

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

Nieuw! Leergang emancipatie

Meer info volgt snel