Kwaliteitsimpuls

Jaarlijks gaan we langs bij tientallen organisaties om kennis te delen en op te halen. Dit noemen we de kwaliteitsimpuls. 

Gratis advies

Met de kwaliteitsimpulsgesprekken voorzien wij organisaties van passend advies en ondersteuning. De adviseur geeft gerichte antwoorden op jouw vragen. Eventueel verwijst deze je ook naar diensten en producten van PEP en andere organisaties. Voor vragen die niet binnen 1 adviesgesprek beantwoord kunnen worden, kan een gratis maatwerktraject worden opgezet. 

Middels deze gesprekken leren wij het veld beter kennen. We komen erachter met welke uitdagingen organisaties momenteel worstellen en signaleren best practices die als voorbeeld dienen voor andere organisaties.

Zo word je op een laagdrempelige manier geholpen, en weten wij waar we je in de toekomst nog beter mee van dienst kunnen zijn!

Hoe verloopt een gesprek?

Het gesprek vindt plaats bij jou op locatie en duurt maximaal anderhalf uur. Ter voorbereiding verzoeken wij je vriendelijk om deze vitaliteisscan in te vullen. Het invullen duurt slechts enkele minuten. Na afloop van ons gesprek ontvang je een follow up mail met daarin de besproken punten. Wanneer er vraagstukken spelen die meer advies op maat behoeven, verbinden wij je tevens met een andere PEP-adviseur en/of geschikte partners in de stad.

Draag bij aan verbetering van onze diensten

Door mee te doen aan de kwaliteitsimpuls help je niet alleen jouw organisatie, maar ook anderen. Jaarlijks wordt namelijk een rapport opgesteld met de belangrijkste bevindingen van alle adviesgesprekken die dat jaar zijn gevoerd. Natuurlijk worden de verzamelde informatie en gegevens anoniem verwerkt. Hiermee wordt de gemeente geattendeerd op de behoeften van Haagse organisaties. De verworven inzichten dienen uiteindelijk ter verfijning en actualisering van onze diensten en het beleid aangaande vrijwilligers(organisaties). We hebben de input bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van ons handboek voor vrijwilligersorganisaties, maar we gebruiken de kennis ook voor brochures en bijeenkomsten.

Onze PEP adviseurs helpen je graag verder

Wil je met jouw organisatie een kosteloos adviesgesprek? Neem contact op of vul direct de vitaliteitsscan in.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?