Levensboeken

Het concept van Levensboeken is even simpel als krachtig: een vrijwilliger maakt samen met een oudere persoon zijn of haar levensboek. Alle hoogte- en dieptepunten passeren de revue. Hierbij blijkt dat de dieptepunten ook mooie kanten hebben gekend en dat het totale leven heel waardevol is geweest. Het project brengt vrijwilligers in nauw contact met ouderen, voor ouderen betekent het levensboek een tastbaar bewijs van hun ervaringen.

Sinds 2006 is dit project veelvuldig beloond en positief in verschillende media gekomen. In mei 2009 ontving het project uit handen van prinses Máxima het (grote) Appeltje van Oranje, de jaarlijkse hoofdprijs van het Oranje Fonds voor succesvolle initiatieven die groepen mensen verbinden. Om iedere vrijwilliger én iedere oudere in Nederland de kans te geven om een prachtig levensboek te maken, heeft PEP zich ingezet om overal in het land organisaties te inspireren tot het opzetten van (lokale) Levensboekenprojecten en hen daarin te begeleiden. Dit leverde verschillende lokale projecten op.

Voor het Levensboeken project in Den Haag of informatie en ondersteuning om zelf een Levensboeken project te starten, ga naar: www.haagselevensboeken.nl

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?