Mantelzorgers in bedrijven

Gelukkige medewerkers werken beter. Dat weten we allemaal wel, maar niet alle bedrijven en organisaties brengen die kennis in de praktijk. Vaak zijn het ervaringsdeskundigen die aandacht vragen voor het onderwerp. Een stagiair bij de Belastingdienst, die zelf wist wat het is om zorg met werk te combineren, wilde zich tijdens haar stage graag bezighouden met mantelzorgers op de werkvloer en klopte bij PEP aan.   

Grijs verzuim
Een medewerker moet alweer met haar moeder naar het ziekenhuis voor onderzoek, maar haar collega's weten helemaal niet dat haar moeder zo ziek is. Dus meldt ze zich ziek. Grijs verzuim, noemen we dat en het komt veel voor. Aandacht voor de mantelzorgers binnen uw organisatie kan dat grijs verzuim verminderen. Een win-winsituatie voor werkgever én werknemer.


Grote verschillen
"Je ziet vaak grote verschillen binnen een organisatie, omdat het veel te maken heeft met hoe een leidinggevende omgaat met zijn team. Bij de Belastingdienst mocht ik zo'n dertig leidinggevenden een workshop geven," vertelt Eugenie van PEP. "We kijken samen naar de bedrijfscultuur en naar wat een organisatie te winnen heeft als er meer ruimte voor vertrouwen en openheid wordt gecreëerd."
 
Wie kan ermee aan de slag?
De gereedschappen die PEP heeft ontwikkeld zijn door ieder bedrijf in te zetten. Den Haag heeft ongeveer 86.000 mantelzorgers. Grote kans dus dat er minstens een in uw organisatie rondloopt. Meer weten? We komen graag langs. 

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Kan PEP helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers?

PEP helpt u daarbij met: voorlichting- en adviestrajecten, het beschikbaar stellen van tools, en methodieken, het uitvoeren van onderzoeksprojecten, het verzorgen van trainingen en workshops op maat, op open inschrijving, met e-learnings en train-de-trainer technieken.

agenda

Kleurrijke Mantelzorg

Hoe kunnen we mantelzorgers van kleur beter bereiken, ondersteunen en verbinden? Kom uw ervaring en kennis delen en verrijken!