Verdringing op de arbeidsmarkt

Verdringing op de arbeidsmarkt is een actueel thema. De angst bestaat dat mensen in de bijstand, die geacht worden vrijwilligerswerk te doen, ervoor zorgen dat anderen hun betaalde baan kwijtraken. Het antwoord op die vraag ligt genuanceerd en is niet eenduidig. PEP helpt graag bij het vergroten van het inzicht rondom dit thema. Om die reden schreef Tim 'S Jongers er een artikel over en organiseerde PEP een debat om alle kanten te belichten. 

Over de grenzen van het eigen gelijk
PEP-directeur Fenna Noordermeer opende dat debat: "Verdringing op de arbeidsmarkt is een onderwerp waar iedereen een mening over heeft. Daarom is het belangrijk dat we het bespreekbaar maken. En over de grenzen van ons eigen gelijk kijken." 

Meerdere gezichten
Tim 'S Jongers laat zien dat verdringing van arbeid meerdere gezichten kent. Het gaat ook over ouderen die worden ontslagen om plaats te maken voor jongeren en over robots die ons werk gaan overnemen. De systemen in de wereld zijn aan het veranderen en dat vraagt om een andere manier van denken en werken. Mijn favoriete quote is 'Er bestaan geen kansloze mensen, alleen hopeloze structuren'. Dus moeten we samen kritisch blijven nadenken en praten over die structuren. Daar werken wij graag aan mee." 

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!