Corona en jouw organisatie

Wees op afstand nabij

schaar knipt de t af van can't

Zo snel als het virus zich verspreidt, zo snel ontstaan ook mooie initiatieven in de stad. Den Haag toont haar kracht en solidariteit! PEP is er om organisaties te ondersteunen, dus zijn we er ook nu voor je. Deze pagina zal langzaam groeien met tips, adviezen en inspiratie om je organisatie en de stad te versterken. Heb of zie je een mooi initiatief? Meld het aan ons: [email protected]. Voor al je vragen: [email protected] of bel 070 302 44 44.


Update 4-4-2020
 

Info / communicatie

Hieronder input van betrouwbare bronnen die u kunt aanhalen in uw communicatie.

Je organisatie draaiende houden

 • Extra vrijwilligers Heb je extra vrijwilligers nodig om in actie te komen voor mensen die wel hulp kunnen gebruiken in deze Coronacrisis?
  Plaats dan je vacature op Den Haag Doet, met in de titel ‘corona’. Dan zorgen wij ervoor dat deze extra onder de aandacht wordt gebracht.
 • Verwijs door Kun je nu je eigen vrijwilligers even niet inzetten omdat alles anders is? Dan is het fijn als je ze attendeert op de vrijwilligersklussen rondom Corona die wel een extra handje kunnen gebruiken. 
 • Ondersteuning door PEP Heb je een goed idee om andere Hagenaars of organisaties te ondersteunen? PEP denkt graag met je mee: [email protected] / 070 302 44 44. 
 • Checklist voor crisiscommunicatie Online staan diverse voorbeelden van plannen voor crisiscommunicatie, bijvoorbeeld bij Frankwatching 
 • Hulplijn communicatie De adviseurs van Smith Communicatie staan gratis tot je beschikking tijdens een dagelijks telefonisch spreekuur van 11.00 - 12.00 uur om kort te sparren & adviseren over interne of externe communicatievraagstukken, of het annuleren/verplaatsen van evenementen. Telefoon: 070 – 361 40 04.
 • Handleiding AWVN-Handreiking organisatie en management in coronatijd
 • Online team contact Contact - zij het op afstand - is essentieel voor je organisatie en voor ieders gezondheid. Denk aan groepsbellen met WhatsApp, projectmanagement via Trello, Microsoft Teams, Hangouts of een van deze andere 6 gratis digitale tools.
 • Thuiswerktips om te delen Zo werk je rustig thuis
 • Tijd nuttig besteden Kun je even niet direct iets betekenen voor je doelgroep, versterk dan de kennis binnen je organisatie. Leren op afstand kan via:
 • Gemeentelijke info Hou ook de website van de gemeente in de gaten!
 • MKB Den Haag helpt mee Voorzitter Kim Schofaerts zegt hulp toe namens het Haagse midden- en kleinbedrijf. Heeft je organisatie hulp nodig in de vorm van spullen of vervoer? Of zoeken jullie expertise op het gebied van communicatie of financiën? Neem contact op met PEP, wij inventariseren en brengen je in contact met ondernemers.
 • Organisatieadvies Hefboom Advies helpt maatschappelijke organisaties met inventarisatie van maatregelen ter voorkoming faillissement: [email protected].
 • Deze en nog meer tips kun je ook in PDF downloaden. 

Financiën en fondsen

Haagse en landelijke fondsen steunen momenteel extra: 

Inspirerende initiatieven

In Den Haag:

Luisterend oor

 • Centraal telefoonummer Xtra Koppelt hulpvraag en -aanbod 070 – 205 30 03.
 • Telefooncirkels Vadercentrum Het Vadercentrum heeft Telefooncirkels opgezet, waarbij vrijwilligers elkaar bellen om te horen hoe het gaat. Niet alleen met jezelf, maar ook met je familie en mensen uit je omgeving. Een klankbord voor iedereen die daaraan behoefte heeft. Contact via 06-406 440 37 / [email protected]
 • Telefooncirkels Vobis Ook Vobis zet belcirkels op om met kwetsbare mensen in contact te blijven. Contact via 06 28 47 98 49 / [email protected].
 • Ouderen Transvaal en Schilderswijk Hulp aan allerkwetsbaarste ouderen, alleen in het weekend. Aanmelden vai Atalay Celenk 06 41 22 18 12. 
 • Ouderen-infolijn migranten Bel met een vrijwilliger die zelf een Caribische, Chinese, Italiaanse, Kaapverdische, Marokkaanse, Molukse, Spaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond heeft: 030 - 3400600 (ma/vrij 9.00 - 17.00 uur).
 • > Zelf een telefooncirkel etc opzetten, klik hier.
  > Heeft jouw organisatie of burgerinitiatief een corona-initiatief of -hulpvraag, ga naar Do Good Den Haag

Praktische hulp

Ontspanning en leren

Inzamelingen en meedoeners gevraagd!

Facebookgroepen


Landelijk:

Even opladen?

Er gebeurt ontzettend veel moois in het land. Laten we daar ook oog voor hebben! 

 

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Interculturele communicatie

Leer effectief communiceren en samenwerken met mensen van verschillende culturen.