Diversiteit

Diversiteit gaat niet alleen over verschillen in cultuur, huidskleur en geloof, maar ook over verschillen in kennis, vaardigheden en levenservaring. De diversiteit van de inwoners van Den Haag, maakt dat onze stad bruist en leeft. Het is een stad vol ambitieuze vrijwilligers, expats, carrièremakers, nieuwkomers, mantelzorgers, noem maar op. 
Met de juiste aanpak kunnen organisaties en de samenleving profiteren van deze diversiteit. PEP laat met veel van haar projecten zien dat diversiteit meerwaarde biedt. 

Diensten en producten

Voor organisaties in Den Haag zijn de diensten en producten van PEP in principe kosteloos. Op het gebied van diversiteit biedt PEP trainingen en adviestrajecten op maat. Neem hiervoor contact op.
Regelmatig kunt u bij PEP een training volgen of deze in-company laten verzorgen, bijvoorbeeld:

Aan de slag met diversiteit

Deze workshop is voor professionals en vrijwilligers die de kracht van diversiteit willen benutten en vanuit hun eigen functie en betrokkenheid mee willen werken naar een cultuur-sensitieve organisatie.

Interculturele communicatie

Deze interactieve training is voor professionals en vrijwilligers binnen het sociale domein die in de praktijk met mensen van verschillende culturen werken.

Kijk hier voor het volledige aanbod van diensten en producten.

PEP traint
Terug

praktijkverhalen

Familiezorg bij Maatschappelijk Maatwerk

Third Culture Kids

klantvragen

agenda

NLdoet, doe je mee? (zaterdags)

NLdoet, dus Den Haag doet! Non-profitorganisaties hebben altijd klussen die maar blijven liggen. De koffiehoek opknappen, de tuin een grote beurt geven, het clubhuis voorzien van zuinige lampen etc. Herkenbaar? Dat zijn prima klussen om aan te bieden tijdens NLdoet! Dit jaar is NLdoet op 15 en 16 maart. U kiest zelf op welke dag(en) u mee wilt doen. Oppepper voor gebouw of voor bewoners? Naast praktische klussen kunt u NLdoet ook aangrijpen om een feestelijke (verwen)dag te organiseren voor uw bezoekers of bewoners. Zo'n extraatje is makkelijker te realiseren met extra handen via NLdoet! U kunt een gratis oproep plaatsen op NLdoet. Natuurlijk moet u zelf ook voor tam-tam zorgen via hun nieuwsbrief, website, prikbord etc. Jubileumeditie Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Afgelopen jaar zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds zegt daarover: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.” Aan de slag? Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.denhaagdoet.nl/nldoet.  Vergeet ook niet je eigen NLdoet poster te maken met dit handige format!