Aftrap Week van de Dialoog in Den Haag

13 september 2018

Wat brengt dialoog ons?

Tijdens de voorstelronde van de startbijeenkomst bij PEP op woensdag 5 september, stelde Trainer Wendy Meijer van het project Dialoog in Den Haag een openingsvraag. ‘Erkenning’, ‘gelijkwaardigheid als voorwaarde’ en ‘elkaars horizon verbreden’ zijn een greep uit de antwoorden op de vraag wat dialoog ons brengt. 

Het doel van de avond was tweeledig: voor de nieuwelingen een oriëntatie op het project en de mogelijkheden én voor de deelnemers van vorig jaar de kans om verdiepingsmogelijkheden te verkennen.

Het programma van de aftrap

  • Welkom. Een terugblik op vorig jaar en de dialoogactiviteiten tot nu toe. Door Nathaly Mercera (PEP).
  • Kennismaken met elkaar en de dialoogmotivatie met elkaar onderzoeken en delen. Door Wendy Meijer (Uw organisatie in beweging).
  • Wat hebben we met elkaar in de aanbieding om Dialoog in Den Haag tot een succes te maken? Door Renate van der Heijden (PEP), Nathaly en Wendy.
  • Afsluiting. Wat is er ontstaan en wie doet er mee?

Tijdens deze avond werd besproken wat de opbrengst van een dialoog kan zijn op persoonlijk vlak, voor een organisatie en voor de stad Den Haag. Op persoonlijk vlak en op organisatieniveau was de opbrengst gemakkelijker en haalbaarder dan op stadsniveau, zo bleek uit de antwoorden. Voor Den Haag lijkt het nog te veelomvattend, maar niet onmogelijk. “Via jezelf en onze organisaties doen wij een bijdrage aan de dialoog in Den Haag”, liet een van de 14 deelnemers aan de bijeenkomst weten. 

Aan het einde van de avond ontstonden er diverse potentiële samenwerkingen tussen de twaalf aanwezige organisaties. Locaties die te hoogdrempelig lijken te zijn zochten juist samenwerking met laagdrempelige wijkorganisaties. Een andere deelnemer gaf aan zelf geen tafel te willen organiseren maar zich wel beschikbaar te willen stellen als dialoogbegeleider bij anderen. En een andere organisatie gaf aan juist met haar doelgroep aan te willen sluiten bij diverse tafels in de stad. Het blijkt maar weer dat de mogelijkheden legio zijn en dat er altijd wel een reden is om deel te nemen aan de Week van de Dialoog. 

Ook deelnemen aan Dialoog in Den Haag? Dat kan!
Wilt u ook deelnemen aan de dialoog? Geef u dan op voor de trainingen op woensdag 3, 10 en 17 oktober 2018. Voor meer informatie over Dialoog in Den Haag klikt u hier of mailt u naar Nathaly Mercera via [email protected]

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?