Algemene Verordening Persoonsgegevens

24 november 2017

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vervangt per 25 mei 2018 de huidige privacywetgeving. De AVG bevat regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Deze nieuwe Europese privacywet dwingt u als organisatie tot meer actie en maatregelen wanneer u gegevens over cliënten, personeel of andere personen vastlegt. Ook als u geen personeel in dienst heeft of slechts een paar cliënten heeft. Al bij het versturen van een offerte, factuur of een nieuwsbrief dient u rekening te houden met de wet. Organisaties zijn verplicht meer transparantie en informatie te geven over het verwerken van persoonsgegevens. Hierbij moeten zij toestemming krijgen van de betrokkenen.

Lees in het AVG kennisdossier meer over wat deze wet inhoudt en wat dat betekent voor uw organisatie.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

Interculturele communicatie

Leer effectief communiceren en samenwerken met mensen van verschillende culturen.