Samen verder in Den Haag

24 augustus 2017

Vrijwilligerswerk helpt mensen om mee te doen en zich te wortelen in de stad. Ook gaan mensen elkaar beter begrijpen als ze met elkaar in contact komen. Daarom hebben PEP Den Haag, Vluchtelingenwerk, Taal aan Zee, Den Haag Cares en Resto van Harte het project Samen verder in Den Haag opgezet. Door vrijwilligerswerk leren statushouders de Haagse (werk-)cultuur kennen, kunnen ze actief oefenen met de taal en bouwen ze een netwerk op. 

Samen met Haagse organisaties en vrijwilligers zorgen wij ervoor dat de drempels voor statushouders om mee te doen verlaagd worden.

Samen verder in Den Haag zal:

 1. Vrijwilligers trainen als Volunteer Buddy binnen de eigen organisatie.
  De Volunteer Buddy zorgt dat een statushouder zich welkom voelt in de organisatie en neemt eventuele drempels weg zodat het vrijwilligerswerk een grote kans van slagen heeft en de statushouder de kans heeft om de Nederlandse taal en gewoontes te leren. 
 1. Statushouders actief en persoonlijk bemiddelen naar passend vrijwilligerswerk via het Vrijwilligerspunt bij Stichting Vluchtelingenwerk aan het Rijswijkseplein.

  Bezoekadres: Rijswijkseplein 79
  Telefoonnummer: 06 – 53414729
  Openingstijden: op afspraak op ma t/m do van 09.30-15.30 uur en vr van 09.30-12.30 uur.

  Voor vragen over het PEP vrijwilligerspunt kunt u contact opnemen met Claudia Noever, coördinator vrijwilligerspunt, via [email protected].
 1. Organisaties ondersteunen bij het begeleiden van vrijwilligers die statushouder zijn.
 2. Groepsklussen organiseren waar statushouders zich samen met andere vrijwilligers inzetten voor de stad.
 3. Ontmoetings- en inspiratiebijeenkomsten organiseren waar alle organisaties, vrijwilligers en statushouders elkaar kunnen treffen.

Het project is nog volop in ontwikkeling, kom dus nog een keer terug op deze pagina of schrijf u in voor de PEP nieuwsbrief. Zien we u ook bij de lanceringsbijeenkomst op 28 september?

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren