Uitreiking certificaten leergang Managen en besturen van een vrijwilligersorganisatie

7 juli 2020

Op 6 juli werden de certificaten uitgereikt aan de cursisten van de leergang Managen en besturen van een vrijwilligersorganisatie. Als men minimaal 5 van de 7 workshops doet, wordt deze inzet beloond met een certificaat.

We willen alle cursisten bedanken voor hun deelname en feliciteren met het eventueel behalen van het certificaat!

Alle aspecten voor goede besturing

Vanwege de coronamaatregelen waren de eerste 6 workshops online en de laatste was in een "hybride" vorm. Dat betekent dat een aantal cursisten op locatie bij PEP aanwezig was en een aantal online. Zij weten door het volgen van de leergang precies welke stappen zij moeten nemen om de doelen van hun vrijwilligersorganisatie tot een succes te maken.

Alle aspecten komen aan de orde die (potentiële) bestuurders helpen om hun vrijwilligersorganisatie goed te leiden. Zo worden zaken als het boeien, binden en behouden van vrijwilligers behandeld, maar ook communicatie, financiën, leiderschap en diversiteit komen aan bod.

Lees hier meer over deze leergang. Om op de hoogte te blijven van volgende edities van deze en andere activiteiten van PEP, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Besloten LinkedIn groep

Naast de online variant was ook nieuw in deze editie dat de deelnemers in een besloten LinkedIn groep met elkaar van gedachten konden wisselen. Daar konden ze de lesstof en zelf ingebrachte casussen met elkaar bespreken.

Aanmelden volgende leergang

De volgende editie van de leergang Managen en besturen van een vrijwilligersorganisatie start op maandag 14 september 2020. Meer informatie komt snel beschikbaar op de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie, of neem alvast contact op met Derk Hazekamp.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?