Trainen

PEP is een kenniscentrum, waar iedereen terecht kan met vragen over emancipatie, diversiteit, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Veel van de kennis die de medewerkers van PEP hebben, is in trainingen gevat. Want PEP brengt de theorie en praktijk graag samen. En de beste manier om te leren is om zelf met thema's aan de slag te gaan. 

Voor wie?

Wij geven onder meer trainingen over vrijwillige inzet, waar iedere organisatie die met vrijwilligers werkt iets aan heeft. Ook hebben we speciale workshops ontwikkeld voor zorginstellingen die met mantelzorgers te maken hebben en voor bedrijven die werknemers hebben, die daarnaast mantelzorger zijn. Voor veel bedrijven is onze expertise over cultuursensitief omgaan met uw medewerkers en klanten van grote waarde. Onze trainingen over emancipatie en diversiteit zijn breed inzetbaar. We geven regelmatig workshops op scholen, maar ook bij migrantenorganisaties.
    

Zelf aan de slag?

PEP wil haar kennis graag zo breed mogelijk verspreiden. Daarom kunt u als organisatie prima zelf aan de slag met methodieken die PEP heeft ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het PEP-ebook het handboek als je werkt met vrijwilligers.

E-learning

Interactief leren in je eigen tijd, tempo en op je eigen plek? Dat kan door middel van e-learning! PEP heeft een aantal korte, gratis modules ontwikkeld voor vrijwilligers, bestuurders en mensen die met vrijwilligers werken. Je kunt ze vinden op de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie 
www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/e-learning

Op het gebied van mantelzorg zijn er twee digitale modules ontwikkeld:
De module Oog voor Mantelzorgers een leidraad voor medewerkers binnen zorg en welzijn en de module Herken de jonge mantelzorger.


Meer informatie
Wilt u graag begeleiding, advies of verdieping, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden om samen te kijken hoe wij uw organisatie verder kunnen helpen.

PEP traint
Terug

praktijkverhalen

Inspiratiebijeenkomst Mantelzorg werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

Workshop Fondsenwerven voor vrouwenorganisaties

Betrokkenheid voor de versterking van vrouwen en meisjes