Trainen

Veel van onze kennis delen we via trainingen. Net als het andere aanbod van PEP zijn deze meestal gratis. 

Neem direct een kijkje in onze agenda voor aankomende trainingen. Op de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie staat ook trainingsaanbod van anderen voor vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties.

Voor wie?

Wij geven onder meer trainingen over vrijwillige inzet, waar iedere organisatie die met vrijwilligers werkt iets aan heeft. Ook hebben we speciale workshops ontwikkeld voor zorginstellingen die met mantelzorgers te maken hebben en voor bedrijven die werknemers hebben, die daarnaast mantelzorger zijn. Voor veel bedrijven is onze expertise over cultuursensitief omgaan met jouw medewerkers en klanten van grote waarde. Onze trainingen over emancipatie en diversiteit zijn breed inzetbaar. We geven regelmatig workshops op scholen, maar ook bij migrantenorganisaties.

E-learnings

Interactief leren in je eigen tijd, tempo en op je eigen plek? Dat kan door middel van e-learning! PEP heeft een aantal korte, gratis modules ontwikkeld voor vrijwilligers, bestuurders en mensen die met vrijwilligers werken. Je kunt ze vinden op de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie 
www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/e-learning

Op het gebied van mantelzorg zijn er twee digitale modules ontwikkeld:
De module Oog voor Mantelzorgers een leidraad voor medewerkers binnen zorg en welzijn en de module Herken de jonge mantelzorger.

Meer informatie

Wil je graag begeleiding, advies of verdieping, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden om samen te kijken hoe wij uw organisatie verder kunnen helpen.

Salima, sociaal werker: "Hoe leren sociaal werkers problemen bij mantelzorgers herkennen?" PEP geeft antwoord!
Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?