Verbinden

Misschien is verbinding wel een van de meest noodzakelijke elementen in deze snel veranderende maatschappij. Wij komen overal in de stad: bij organisaties, gemeente en bedrijven. Dit maakt ons een sterke verbinder.

Netwerken

Regelmatig organiseren we bijeenkomsten waar maatschappelijke organisaties met elkaar kunnen netwerken. Kijk in onze agenda en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. Op Facebook weten Haagse maatschappelijke organisaties elkaar te vinden via onze Helpdesk-groep

Ook speelt PEP een rol in een aantal formele netwerken zoals: Haagse Emancipatie Netwerk (HEN), De Haagse Maatschap, Platform coördinatoren vrijwilligers Zorg&Welzijn, en anderen.

Online platformen

We brengen organisaties in contact met Haagse inwoners via online platformen. Zo staan er op Den Haag Doet duizenden vrijwilligersvacatures. Op het Engelstalige zusje, Volunteer The Hague, staan honderden internationals ingeschreven. Zij wonen in Den Haag en willen hier vrijwilligerswerk doen. Mantelzorgers kunnen informatie vinden over ondersteuning op Den Haag Mantelzorg. Kijk hier voor een overzicht van al onze online platformen.

KunstPost: "Waar vind ik goede vrijwilligers?" PEP geeft antwoord!
Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?