Vrijwillige inzet

Meer dan een kwart van de inwoners van Den Haag doet wel eens vrijwilligerswerk. Dat betekent echter niet dat het eenvoudig is voor organisaties om vrijwilligers te werven en vooral om ze te behouden. Vrijwilligerswerk is populair, maar de motivatie en tijdsbesteding is wel veranderd. Dat vraagt om flexibiliteit van de organisatie en van de vrijwilliger.

Vrijwilligersbeleid

Om organisaties te helpen hun vrijwilligersbeleid te versterken, heeft PEP verschillende producten, diensten en projecten. Deze zijn voor organisaties in Den Haag bijna altijd kosteloos.

Een volledig overzicht van onze producten en diensten vindt u hier

Advies en training

Werken met vrijwilligers is een vak apart. Een vak dat PEP zeer goed verstaat. We komen graag bij u langs voor advies op maat en we hebben ook diverse (in-company) trainingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Projecten

PEP initieert en werkt samen met de gemeente en andere organisaties aan verschillende vrijwilligersprojecten. Een aantal daarvan zijn: NLdoet, Haagse Helden en Haagse Hulde.

Stichting Jacobahof: "Moet ik mijn vrijwilligers verzekeren?"
Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?